Tegenwoordig leven we in een jachtige tijd waarin veel mensen onder stress leven.
Een tijd die voor velen een groeiende behoefte heeft doen ontstaan aan rust en ontspanning, zeker gezien de vrije tijd waarover men meestal kan beschikken.

Deze rust en ontspanning kan men onder andere vinden in een hobby, zoals het houden, verzorgen en misschien wel fokken van kleine huisdieren. Het is voor de meeste mensen een betaalbare hobby die het hele gezin veel vreugde kan geven.


Houd u echter wel rekening met het feit dat kleine huisdieren tijd en aandacht vragen.
Ze moeten dagelijks gevoederd worden en schoon drinkwater krijgen. Ook de hokken waarin de dieren verblijven dienen regelmatig schoongemaakt te worden. Hiermee kunt u deels voorkomen dat klachten van buren, ziekten en mogelijk ook ongedierte uw hobby zullen bedreigen.

Ook tijdens uw vakantie zult u iemand voor de verzorging van uw dieren moeten hebben en dat zal mogelijk niet altijd eenvoudig zijn, zeker als uw fokkerij wat grotere vormen aan gaat nemen. Is dit voor u geen probleem en heeft u dit er voor over dan krijgt u er ook veel voor terug. De dieren zullen het naar hun zin hebben en zich op hun best aan u tonen, wat u zeker veel voldoening zal geven.


Voor u besluit tot de aanschaf van een ras van één van onderstaande diergroepen is het verstandig om eerst eens met een fokker te gaan praten, een tentoonstelling te bezoeken en niet te vergeten ook goede lectuur hierover te lezen. De bibliotheek is wat dat betreft misschien een uitkomst en tegenwoordig is internet natuurlijk ook een fantastisch medium. Hoe dan ook, goede informatie kan voorkomen dat uw hoop op een fijne hobby te niet gedaan wordt en over alle gevolgen en mogelijk dierenleed maar niet te praten.

U kunt een keuze maken uit één of van de hier naast genoemde diergroepen die onder onze kleindierensportorganisaties vallen.

Onder de algemene diergroepinformatie kunt u eventuele ingestuurde rasbesprekingen aantreffen.